Draudzes “Dieva mājas” Kuldīga 10.06.2012. dievkalpojums: Pilsētas laukumā 4, Kuldīgā

Evanģēlists: Matīss Upītis

Slavēšanas un pielūgsmes laiks: Gatis un Iveta

 

Draudzības pamatā ir komunikācija. Kad tās vairs nav, apsīkst arī draudzība. Pasaulē iekārtots arī tā, ka pie daudzām lietām ir jāagriežās- paēdot, mums atkal tas būs jādara, ielejot degvielu, mums atkal būs jāatgriežas degvielas uzpildes stacijā.

Attiecībās ar Dievu ir līdzīgi- tā ir nepārtraukta komunikācija un situācijas ik pa laikam ir jāatkārto, pretējā gadījumā iestājas apātija (vienaldzība). Tas ir bīstams sākums atkrišanai no ticības, jo pēc apātijas seko skepse (viss ir slikti), pēc skepses- cinisms (tiek vainots Dievs it visā, kas neapmierina).

Naids nav pretējs mīlestībai, bet apātija- pilnīga vienaldzība. Apātija ir brīdinājums, ka esi atkritis no ticības. Jo atceries- Tu esi tas, kas ir tavi draugi (ar ko Tu pavadi visvairāk laika). Apātiju pārtrauc personīga laika meklējumi ar Dievu. Ja neesi izsalcis pēc Dieva, tad ko Tu ēd?!

Pilnu dievkalpojumu klausieties audio versijā šeit:

  • Mateja 6: 6
  • Mateja 5: 6
  • 2.Mozus 19: 16-20
  • Caharijas grāmata 3: 1-5
  • Filipiešiem 4: 4

Slavēšanas laiks:

[vsw id=”2qeAuPLKr64″ source=”youtube” width=”640″ height=”385″ autoplay=”no”]

 

Sprediķis:

[vsw id=”Iml2UZPOuKo” source=”youtube” width=”640″ height=”385″ autoplay=”no”]

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>